11 augusti 2018
15:00

Sandvikens AIK FK

Referat: Fagersta Södra IK - Sandvikens AIK FK

Södra fortsätter attt rada upp segrar i fotbollstrean och tog nu sin 6:e raka seger då Sandviken besegrades på Onsjövallen med 3-1 (0-1) . Det var bortalaget SAIK som inledde piggast och var riktigt på tårna för dagen . SAIK hade 3 avslut första 10 minutrarna som inte träffade mål. Södra har sitt första avslut efter ca 25 min genom Wille Klasèn men avslutet går rakt på målisen . Ilyas Hirsi är nära att ge Södra ledningen i den 35:e minuten , efter ett fint inlägg utav Wille så fick Ilyas ett jätteläge framför mål men avslutet gick strax utanför stolpen. Istället så gör Sandviken mål i anfallet efter då man rullar runt ett stillasående Södra , SAIK spelaren nickar in den snyggt tid 36 min. SAIK har ytterligare ett par avslut i slutet utav första halvlek utan att det resulterar. SAIK leder rättvist i halvtid med 0-1där Södra hade förtvivlat svårt att skapa nå chanser.

Det var väldigt missnöjda spelare och ledare i halvtid som lovade varandra att ta tag i matchen igen. Och som många gånger denna säsong så vänder Södra underläge i halvtid till seger.
Saik hade ett bra läge direkt i inledningen utav andra halvlek men BaderRais höll Södra kvar i matchen med en fin parad. Efter 20 min utav andra så gör coach Tobbe ett dubbelbyte för att få mer fart och intensitet. Och endast 1 minut senare så gör Adam Tumma 1-1 efter att brytit ett uppspel så snappar Adam upp bollen och lurar sin försvarare och dunkar in bollen lågt invid första stolpen tid 69 min. Södra fortsatte att sätta hög press på SAIK som fick allt svårare att försvara sig och utdelningen kommer direkt där Adam Tumma får ett fint långpass från passningsgeniet Jocke Larsson och kommer i samma läge som vid sitt första mål , avslutet sätter Adam ännu en gång vid första stolpen. 3 minuter senare i minut 82 avgör Kristian Ekberg ännu en gång efter att ha pressat försvet i SAIK , försvararen försöker rensa bort bollen men Kristian uppfattar situationen helt rätt och kastar fram högerfoten och bollen går som en projektil in i nätmaskorna bakom en snopen målvakt, detta var södras tredje mål på 13 min. Både Max och Wille har varsin fin chans i slutet men utan resultat . Södra håller undan och vinner med 3-1.

Södra visade hög moral och kämparanda i denna match trots underläge och inte så bra spel så vändes matchen till seger ännu en gång. Försvarsmässigt var det klockrent idag där David Nyre´n visar vilken fantastisk fotbollspelare han är , en riktig gigant i försvaret är han. Även mittbackskollegan Jimmy Jönsson var riktigt bra . på mittfältet gjorde Ali en mycket stark insats idag tillsammans med Essi Hosaini. Framåt var Adam Tumma glödhet med sina 2 mål .